12 augusti 2023
10:30

Skultuna IS

Referat: IK Oden - Skultuna IS

Regnig höstpremiär där matchen hade flyttats till Hamre IP konstgräs p g a Brandthovda IP var vattensjuk.
Vi öppnade matchen fruktansvärt bra, det var i princip spel mot ett mål under första halvlek.
Bara under första 20 minuterna skapade vi så många målchanser att det borde stått 3-0. Men Skultunas målvakt storspelade och höll dem kvar i matchen. Det krävdes en straffspark för att vi skulle göra mål. Hampus var säkerheten själv när han rullade in bollen med målvakten i fel hörn.
Det var verkligen rättvist och vi borde ha avgjort matchen i första halvlek men det blev en bräcklig ledning med 1-0. Och då hade Karwan satt två bollar i nät men båda gångerna dömdes målen bort.

Händelser i 1:a halvlek
1' Bra inlägg av Kemo till Casper som tyvärr missar bollen när han ska sätta den i öppet mål
3' Kemo bryter in från höger och skjuter ett hårt skott med vänstern som stryker tätt utanför högra stolpen
4' Nytt skott av Kemo som denna gång blockeras av en försvarare, sedan skjuter Hampus på returen men bollen smiter utanför
9' Tidigt inlägg av Kemo som Karwan nickar i mål men assisterande höjer flaggan och det blir bortdömt för offside
13' Hampus spelar fram Sinan som skjuter och målvakten gör en bra räddning
18' Instick till Sinan som kommer fri med målvakten och chippar bollen över honom men tyvärr går den stolpe ut!
20' Hemåtnick av Skultunas nr 16 när målvakten är på väg ut och bollen går över honom och är på väg in i målet men backen hinner upp sin egen boll och skyfflar bort den på mållinjen varpå Kemo fångar upp den och skjuter mot mål men målvakten hinner tillbaka och tippar bollen till hörna
22' Bra avslut av Sinan som målvakten räddar till ny hörna
23' Grymt hård, välplacerad frispark av Kemo som är på väg in men målvakten fläker sig och lyckas tippa bollen till hörna!
24' Hörnan tas av Kemo och Karwan nickar mot mål men målvakten kan rädda ganska enkelt
25' Hampus får på bra tryck på skottet som är på väg in vid stolproten men den fantastiske målvakten är där och styr ut bollen till ytterligare en hörna!
30' 1-0 Oden genom Hampus på straffspark efter att Ranny blivit fälld
38' Bollvinst av Hampus vid egen straffområdeslinjen varpå han driver 70 meter med hög fart och skjuter ett bra skott som stryker högra krysset men tyvärr går tätt utanför
42' Inlägg av Kemo som Sinan nickar men utanför målet
------------

I inledning av andra halvlek var vi lite tempofattiga och tillät Skultuna sticka upp till sitt första avslut på mål. Så länge vi bara hade ett måls ledning kunde de vädra morgonluft. Men efter knappa kvarten gjorde vi 2-0 på ett riktigt mönsteranfall med 8 passningar inom laget innan Kemo hittade Sinan som placerade in bollen i högra hörnet!
Tyvärr så bjöd vi in Skultuna i matchen nästan omgående när annars så säkra Nathan som inte haft någonting att göra i målet passade en motståndare som tackade för detta och rundade honom och satte 2-1, helt orättvist och ologiskt sett till matchbilden. Men sån är fotbollen. Och kort därefter var det ytterst nära kvitteringsläge när Skultuna rensade på en hörna och vi stod högt med kvarvarande backar vilket gav ett friläge för deras snabbe nr 14. Men på något sätt lyckades för dagen duktige Ranny springa ifatt och fälla ut bommen samt vinna bollen, försvarsspel av yppersta klass!
Kort därefter satte Hampus 3-1 och sitt andra mål för matchen efter att tryckt in returen på Dennis avslut.
Detta blev också slutresultatet vilket var helt rättvist, även om siffrorna var en del i underkant sett till spel och chanser.
Men tre sköna poäng i höstpremiären och vi fortsätter att hålla undan för konkurrenterna!

Händelser i 2:a halvlek
47' Casper tar sig fram på vänsterkanten efter ytterligare en perfekt boll av Hadi, avslutet med vänstern är bra men målvakten räddar till hörna
49' Första chansen i matchen för Skultuna är en soloprestation när deras forward driver bollen och skjuter ett skott som Nathan ganska enkelt kan rädda
50' Bra inlägg av Dennis till Karwan som är ren vid bortre men han överarbetar nästan nicken som går tätt utanför vänstra stolpen
59' 2-0 Oden genom Sinan (assist Kemo)
61' 2-1 Skultuna
64' Dennis prickar ribban med ett stenhårt skott och faktiskt hade målvakten fingrarna på bollen för det blir hörna av det
65' 3-1 Oden genom Hampus (assist Dennis)
81' Casper spelar till Sinan som skjuter över i bra läge
82' Dennis kommer fri med målvakten som gör sig stor och räddar
83' Fin nickskarv av Karwan som ger ett friläge till Sinan som tyvärr skjuter utanför

Första halvtimmen i matchen var nog spelmässigt det bästa vi har presterat denna säsong. Sen är det svårt att hålla sånt tempo och precision i 90 minuter men vi hade bra kontroll under hela matchen mot en normalt svårspelad motståndare.
Många bra insatser idag och svårt att välja ut matchens lirare. Styrelsens valde Hampus och Daoud som fick varsin fruktkorg i belöning för slit och prestation!

Vi gläds åt segern och tittar sedan direkt framåt mot nästa match som är redan på tisdag då vid möter Hallstahammar i en ny seriefinal!